Летрарије 8 - Dva pera

Центар за образовање,
издаваштво и превођење Два пера
Go to content

Main menu:

Програми
 
Letrarije 8
 
Нови Сад, 13. јун 2018. године / Новосадско БИГ дечије лето које ће ове године, по осми пут, бити одржано на бројним локацијама у Новом Саду, од 24. јуна до 31. августа, обележиће преко 270 програма за децу узраста од 3 до 14 година.
 
Посебност овогодишње манифестације биће слоган Када казаљке крену унатрашке, поводом одлуке Европске уније која је 2018. годину прогласила Европском годином културног наслеђа. Организатор манифестације 8. Новосадско БИГ дечије лето Дечији културни центар, уз сарадњу са преко 30 различитих институција и организација  међу којима  су и Два пера, придружио се ове године иницијативи и активностима које имају за циљ да приближе значај културног наслеђа најмлађим грађанима.
У оквиру свечаног отварања 8. Новосадског БИГ дечијег лета,  у недељу 24. јуна у 18 часова у приземљу тржног центра БИГ (Сентандрејски пут број 11), публика ће имати прилику да присуствује програму за децу и родитеље који ће приредити чланице плесног клуба Партизан 2, хор До ре ми, мали глумци, певачи из Културног склоништа и новосадски капуеристи. Након свечаног отварања присутни ће моћи и да се придруже базару креативних радионица на којем ће се представити Два пера, као и све институције и организације које су припремиле летње програме за децу. 
Књижица је штампана у 12000 примерака и подељена је деци нижих разреда основношколског узраста у понедељак 11. 6. 2018. године.
 
 
Back to content | Back to main menu